Om No78

Det hele startede med åbningen af vores skønne butik på Nørrebrogade 78 i København i 2003 – siden da er virksomheden kun blevet større. I 2017 åbnede vi dørene til butikken på Guldsmedgade 25 i Aarhus C. Nye forretningsmodeller er kommet til og i dag har vi udover vores butikker og webshop, gang i forskellige indretningsprojekter rundt omkring i landet. Vores seneste projekt er indretningen af det smukke hotel Mayfair i indre København.

Stil & koncept

Vi designer og producerer hovedparten af vores mange træ- og stålmøbler selv, men vi forhandler også udvalgte produkter fra danske og internationale brands, såsom Innovation Living, Woud, Anglepoise og mange flere. Alle med det til fælles, at de passer ind i vores formsprog, og det designunivers vi ønsker at skabe hos No78.

Vores eget møbelmærke BY SOL tegnes af os selv, hvor størstedelen produceres på vores eget snedkeri i Indonesien, som vi startede op i 2006. Denne del af vores designs er hovedsagelig produceret i teaktræ, som er en indonesisk træsort. Derudover, i den udstrækning det er muligt, anvender vi genbrugstræ.Det genbrugstræ vi bruger, kan fx stamme fra gamle huse eller både, og det giver et råmateriale, som ikke blot er mere bæredygtigt, men som også har en historie med sig.

Historien giver en smuk patina, der giver en ekstra dybde i træets varme farve. Alle møbler håndlaves på vores snedkeri, og hvert møbel er unikt. Udover produktionen fra vores eget snedkeri, samarbejder vi med dygtige producenter i Europa. Her bliver størstedelen af vores egetræsmøbler produceret, og den grundige og detaljeorienterede håndværkstradition er tydelig at spore på disse møbel-designs. Udover vores internationale produktioner, bliver en del af vores produkter også til lokalt i København. Både på vores eget snedkeri, og i samarbejde med andre dygtige lokale københavnske snedkere. Bl.a bliver No78s meget populære linoleumsborde lavet lokalt i København.

Fælles for vores designs er at de som oftes tager inspiration fra 50’erne og 60’ernes møbeldesigns, som vi virkelig holder af her hos No78.

Screenshot 20231129 131049 Instagram

Faktisk elsker vi de fine runde former fra
50’erne og 60’ernes møbeldesigns

…og når vi engang imellem falder over et smukt originalt eksemplar af de klassiske designmøbler, så restaurerer og ompolstrer vi dem på vores eget værksted. De ompolstrede originaler sælges efterfølgende i vores fysiske butikker.

about saha

Saha Sol - indehaver af No78

Saha Sol er oprindeligt uddannet i filosofi fra universitet. Han startede i møbelbranchen i 2001, i første omgang i et fritidsjob sideløbende med studierne. Her blev en gammel interesse for designs og efterhånden lysten til selv af skabe møbler vakt – og drømmen om at etablere sig som selvstændig opstod. Da han fik muligheden for det, overtog han No78 (daværende Indoor, sidenhen Novamøbler) i 2003.

Nysgerrigheden for design blev grundlagt tidligt. Sahas far er arkitekt og tog ofte Saha med på arbejde, hvor han blev fascineret af måden, hvorpå designs gik fra idefase til at blive konkrete. Sahas far var også indehaver af en stor stofbutik, så materialer, farver og det kreative har altid været en del af Sahas liv. Alt sammen erfaringer der sammen med en sans for det forretningsmæssige er båret videre ind i No78 i dag.

Sahas eventyrlyst har ligeledes præget den måde No78 har udformet sig på og forandret sig gennem tiden. I No78 findes et unikt sortiment fra mange steder i verden, bl.a. håndflettede kurve fra Lombok, tæpper fra Afghanistan, Marokko og Indien samt lækre møbler fra Sydafrika, Indonesien og Litauen- alle er håndplukket af Saha selv, som altid er på udkig efter nye spændende varer til No78 universet.